Kaj Munk College, Katholieke scholengemeenschap Hoofddorp en Herbert Vissers College vbmo werken mee aan Innovatief Cultuuronderwijs. In samenwerking met Kunstencentrum en externe deskundigen worden er diverse programma’s gerealiseerd om toekomstbestendig te leren.

Kaj Munk College

Kunst, Media en Cultuur speelt een centrale rol op het Kaj Munk College. De school is ervan overtuigd dat een breed cultuuraanbod met vakoverstijgende projecten de leerlingen vormt in waarnemen, analyseren, innoveren en samenwerken. Het leert met een open blik naar de samenleving en probleemstellingen te kijken en stimuleert “out of the box”-denken.

Herbert Vissers College (HVC) vmbo

Jongeren leven in een complexe wereld waarin ze voor veel keuzes komen te staan. Keuzes maken is iets dat ze moeten leren en sociaal-culturele culturele context is daarbij belangrijk. In plaats van aparte, kant-en-klare kunstvakken focust het HVC op beeldende vorming, een verzamelnaam voor vele kunstdisciplines, waarbij wordt gekozen voor projecten die een verbinding hebben met een werkveld of ambacht.

Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH)

KSH is een overzichtelijke middelgrote school voor gymnasium, vwo+, atheneum, havo en mavo. Naast kennis (wat kan ik?), legt de KSH in het curriculum steeds sterker het accent op het vormen van het karakter (wie ben ik en wat wil ik?) van jongeren.