BuroFit!

Wie heeft het beste idee voor een gezonde leefstijl?

Deelnemers:3e klas Basis/Kader CKV, Herbert Vissers College
Thema:Voedsel, gezondheid, leefstijl, stand-up comedy
Skills:Presentatievaardigheden, samenwerken, creativiteit, probleemoplossend vermogen
Duur:1 dag, 6 lesuren

Omschrijving

Doel van het project is de leerlingen van klas 3 vmbo bewust te laten worden van hun eigen leefstijl. Theatergezelschap BuroFit! zoomt met leerlingen in op een gezonde leefstijl in een tijdens een theatrale

make-believe conferentie, waarbij leerlingen de conferentie leden zijn. Ze kruipen in de huid van de wetenschapper, ouder, jurylid, ondernemer of jongere en worden uitgedaagd om het ‘Beste Idee’ te lanceren voor een gezonde leefstijl. Ook doen leerlingen hun eigen boodschappen en koken ze ‘koud’ tijdens een kookwedstrijd.

Lees meer...

Een gezonde leefstijl is een belangrijk onderdeel van ons leven, maar dat blijkt nog lang niet zo simpel.

Welkom bij de Theatrale Conferentie van BuroFit! Een interactieve, theatrale stand-up comedy over leefstijl, voeding en beweging op de grens van fictie en werkelijkheid. Bij de theatrale “make-belief” conferentie van BuroFit! worden de leerlingen van het Herbert Vissers College geconfronteerd met verschillende dilemma’s rondom voeding en beweging.

BuroFit! Daagt de leerlingen uit om na te denken over gezonde en ongezonde voeding en leefstijl en hoe je je kan wapenen in een wereld vol verleidingen. Dit doen ze door deel te nemen aan een interactief rollenspel begeleid door de medewerkers van BuroFit!. Leerlingen kruipen in de huid van wetenschapper, ouder, jurylid, ondernemer of jongere, en worden uitgedaagd om vanuit verschillende perspectieven naar gezonde en ongezonde voeding en leefstijl te kijken.

De groepen krijgen de opdracht om afzonderlijk van elkaar het ‘Beste Idee’ te lanceren om een gezonde leefstijl te stimuleren. Dat gebeurt zowel in de vorm van een lied, een voorlichtingsfilm, een theaterprogramma of een beeld. In zogenaamde ‘plenaire vergaderingen’ gaan de groepen met elkaar de discussie aan. Deze vergaderingen worden geleid worden door een medewerker van BuroFit! die ervoor zorgt dat het gesprek op een speelse manier inhoud en richting krijgt.

Na alle presentaties en pitches wordt de winnaar bekend gemaakt, en overhandigt de jury een echte award aan het winnende team. Er wordt afgesloten met een kookwedstrijd waarbij een docentenjury bepaalt wat het gezondste gerecht van de school is.

Externe deskundigen

Carola Arons van BuroFit!, Tjyying Liu van De Sneeuwfabriek.

Inspiratiebron

http://burofit.nu/herbert-visserscollege/#more-222

Foto's

Video

Downloads

Opdrachtomschrijving BuroFit!

Download de opdrachtomschrijving. Elke opgave is op maat samengesteld en kan op verzoek worden aangepast op inhoud, vorm, duur en niveau.

Recente projecten